AI en fotografie: laat jij jouw foto beoordelen door kunstmatige intelligentie

Huawei lanceert 's werelds eerste fotowedstrijd beoordeeld door AI en Leica-fotograaf

Huawei, wereldwijde leider in technologie, organiseert een fotografiewedstrijd die de renaissance naar de 21e eeuw haalt. Wat de wedstrijd uniek maakt? De foto's worden gejureerd door de AI van de HUAWEI P20 Pro. Die is zo getraind dat hij begrijpt waar een geweldige foto uit bestaat. Daarvoor zijn er meer dan 4.000.000 foto’s geanalyseerd die genomen zijn door professionele fotografen. Iedereen kan zijn eigen foto's insturen via een chatbot op Messenger. De zoektocht naar the next big thing op het gebied van fotografie loopt nog tot september.

"We hebben de AI in onze P20 Pro-smartphone getraind om te begrijpen wat een foto geweldig maakt", legt Andrew Garrihy, CMO van Huawei West-Europa, uit. “Deze innovatie helpt ons opkomend creatief talent in heel Europa te identificeren en hun fotografiepotentieel aan anderen te laten zien.”

Enkele van Europa’s meest invloedrijke opinieleiders moedigen opkomende fotografietalenten aan om hun foto’s in te sturen. Deze opinieleiders werden gekozen omwille van hun passie voor fotografie, kunst en design. Foto's kunnen geüpload worden via een interactieve chatbot op Facebook Messenger en worden beoordeeld met behulp van het AI-algoritme op de HUAWEI P20 Pro. Getraind met 4.000.000 foto's gemaakt door professionele fotografen en foto-editors, geeft de AI elke foto een gepersonaliseerde AI-score op basis van parameters zoals focus, jitter, afwijking, kleur en compositie.

De wedstrijd loopt vanaf donderdag 12 juli, duurt acht weken en zal vijf verschillende thema’s aansnijden waaronder 'A New Renaissance', 'After Dark' en 'Deep in Detail'. Iedereen kan meedoen en binnen elk thema wordt er een prijs uitgereikt voor de beste foto. Op die manier krijgen de deelnemers vijf kansen om een ​​HUAWEI P20 Pro te winnen. De uiteindelijke topwinnaars (10 in totaal) winnen daarbovenop ook een masterclass voor Leica-fotografie én een ​​reis naar de thuisbasis van de Renaissance: de Italiaanse kunsthoofdstad Firenze.

De AI van Huawei en een topfotograaf van Leica zullen de foto's die in Firenze gemaakt worden, vervolgens beoordelen. Eén gelukkige winnaar wint de ultieme hoofdprijs om een grootse reis te maken door drie van Europa's meest pittoreske landen. De beste foto's van de competitie worden verkocht om geld in te zamelen voor een lokaal goed doel.

Probeer zelf eens om een foto in te sturen in de chatbot en ontdek hoe jij scoort via: http://bit.ly/SparkaRenaissance.

Huawei werkte samen met FCB Inferno om deze West-Europese campagne te ontwikkelen. Voor meer informatie over de Spark a Renaissance-wedstrijd van Huawei kan je terecht op: http://bit.ly/Extra-info

Over Huawei Belgium

Huawei is een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener van netwerkapparatuur, IT oplossingen en consumentenproducten. Het wereldwijde netwerk van Huawei, dat inmiddels wereldwijd 15 R&D centers heeft opgezet, is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de telecomindustrie. De producten en diensten van het bedrijf zijn beschikbaar in meer dan 180 landen en daarmee wordt één derde van de wereldbevolking bediend. Huawei Consumer Business Group is een van de drie business units van Huawei met producten zoals smartphones, tablets, mobiele breedbandapparaten, wearables en cloud services. Momenteel is Huawei wereldwijd het op twee na grootste smartphonemerk en is volledig toegewijd aan het leveren van innovatieve technologieën aan consumenten over de hele wereld.

Huawei Belgium
Woluwelaan 2, bus 5
B-1150 Sint-Pieters-Woluwe