Huawei Mate 20 Lite: ideale partner voor studenten en young professionals

Mate 20 lite vanaf vandaag beschikbaar in België

Huawei lanceert vandaag zijn gloednieuwe Mate 20 lite. De Mate 20 lite is het eerste toestel van de nieuwe generatie Mate smartphones en biedt een perfecte combinatie van performante en betaalbaarheid. Met een adviesprijs van € 399 en een rits aan AI-mogelijkheden, is het de perfecte partner voor veeleisende studenten en young professionals die constant on the go zijn. De Mate 20 lite is per direct beschikbaar voor de Belgische consument en licht een tip van de sluier op van de nieuwe Mate series die op 16 oktober voorgesteld wordt aan het grote publiek.

--

Contacteer huawei@webershandwick.com om een reviewmodel te ontvangen van de Mate 20 Lite, of als je graag aanwezig zou zijn op de lancering van de Huawei Mate 20 series op 16 oktober.

--

Dat Huawei net vandaag – op de start van het nieuwe schooljaar - de Mate 20 lite voorstelt, is geen toeval. De Mate 20 lite is speciaal ontwikkeld voor studenten en ambitieuze young professionals die net zoveel van een smartphone verwachten als een gevestigde zakelijke gebruikers. De Mate 20 lite biedt de ideale combinatie van beauty & brains: met kracht, AI-functionaliteiten en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje.

De kracht van een vlaggenschip, met grotere batterij
De Mate 20 lite draait op de krachtige Kirin 710 SoC chipset met AI. Die 12-nanometer chipset met een A73 kern is 75% krachtiger dan de A53 kern in de Kirin 653. De AI in die chipset - in combinatie met een 4GB RAM geheugen - zorgt ervoor dat je het maximale van deze telefoon kunt vragen.

De Mate 20 lite beschikt over een 3,750 mAh batterij, 10% meer dan zijn voorganger. Waardoor het werken in documenten, of het spelen van games tussen de bedrijven door, niet onderbroken hoeft te worden om de smartphone op te laden. Het opladen zelf gaat ook een stuk sneller met de ondersteuning van Quick Charge.

AI-functionaliteiten
De Mate 20 lite draait op EMUI 8.2 versie op Android Oreo en pakt uit met een scala aan AI-gedreven functies. Dit maakt deze smartphone tot  een echte volwaardige zakelijke partner die op alle fronten met je meedenkt in de hectiek van alledag.

De Kirin 710 processor en de vernieuwde ISP en DSP zorgen er bijvoorbeeld voor dat wanneer de verbinding wegvalt – bijvoorbeeld wanneer je in een lift stapt of door een tunnel rijdt - het gesprek ‘on hold’ wordt gezet in plaats van het af te breken. Om, zodra het kan, de verbinding automatisch te herstellen.

AI in de smartphone zorgt onder alle omstandigheden voor de beste gespreksomstandigheden: door optimale noise cancelling bij telefoongesprekken in een luidruchtige omgeving; en het automatisch verbeteren van de verstaanbaarheid wanneer er wordt gefluisterd.

Fotografie
Huawei en fotografie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de Mate Serie tilt dit naar een nieuw niveau. Dankzij de vier AI-camera’s in de Mate 20 lite, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant kan de Mate 20 lite onder vrijwel alle omstandigheden op slimme wijze prachtige foto’s maken.

De 24 megapixel camera legt het beeld vast en de 2 megapixel camera zorgt voor diepte in de foto. Die dubbele camera zorgt voor een perfecte selfie-kwaliteit en ook een fantastische beeldkwaliteit bij video calls.

De door AI-gedreven camera herkent de omgeving en past zich daarop aan. Met meer dan 500 scenario’s zorgt de camera voor het perfecte shot, ongeacht de omstandigheden. Bij het maken van een foto, past de smartphone de camera-instellingen automatisch aan om het best mogelijke resultaat te bekomen. De camera ondersteunt ook Super Slow Motion (480 fps), ideale voor de mooiste slow motion beelden.

Beschikbaar vanaf vandaag

De Mate 20 lite beschikt over een FHD+ FullView beeldscherm van 6,3-inch, met 4% groei in de screen-to-body ratio in vergelijking tot zijn voorganger. Huawei heeft gekozen voor een symmetrische ontwerp voor een minimalistische look, afgewerkt met een gebogen glazen display.

De Mate 20 lite is vanaf vandaag beschikbaar in drie kleuren: Sapphire Blue, Black en Platinum Gold voor een adviesprijs van €399. Voor meer informatie: https://consumer.huawei.com/be/

Over Huawei Belgium

Huawei is een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener van netwerkapparatuur, IT oplossingen en consumentenproducten. Het wereldwijde netwerk van Huawei, dat inmiddels wereldwijd 15 R&D centers heeft opgezet, is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de telecomindustrie. De producten en diensten van het bedrijf zijn beschikbaar in meer dan 180 landen en daarmee wordt één derde van de wereldbevolking bediend. Huawei Consumer Business Group is een van de drie business units van Huawei met producten zoals smartphones, tablets, mobiele breedbandapparaten, wearables en cloud services. Momenteel is Huawei wereldwijd het op twee na grootste smartphonemerk en is volledig toegewijd aan het leveren van innovatieve technologieën aan consumenten over de hele wereld.

Huawei Belgium
Woluwelaan 2, bus 5
B-1150 Sint-Pieters-Woluwe