Huawei opent foto-expo voor Belgisch Instagramtalent in WIELS

Huawei opent foto-expo voor Belgisch Instagramtalent in WIELS

Tentoonstelling is lancering van online wedstrijd rond smartphonefotografie

Vandaag opent in het hedendaagse kunstencentrum WIELS een unieke foto-expo #CityRenaissance die helemaal in het teken staat van smartphonefotografie. De expo is de eerste tentoonstelling in een reeks van drie en maakt deel uit van een concept dat foto’s van Belgisch instagramtalent een waardige plaats wil geven binnen de Belgische stedelijke kunstscene. Al enkele jaren bieden fotodeelplatformen zoals Instagram professionele fotografen en gewone consumenten een platform om hun beelden te delen met de wereld. Dit project wil de beste Belgische foto’s op het internet naar offline belevingen vertalen. De eerste tentoonstelling is gratis te bezoeken van 25/05 tot en met 17/06 en stelt foto’s tentoon van Belgische (hobby)fotografen waarmee Huawei samenwerkt. De tweede tentoonstelling is gepland voor de zomer en zal volledig gewijd zijn aan inzendingen van de #CityRenaissance campagne die door het grote publiek worden genomen. Alle Belgische smartphonefotografen mogen hun interpretatie van hun stad delen via #CityRenaissance op Instagram. 

Democratisering fotografie

Een smartphone, een hele portie creativiteit en een wandeling doorheen hun favoriete stad: meer hebben de talentvolle fotografen die momenteel tentoongesteld worden in WIELS niet nodig om de meest intrigerende beelden te maken. Maar te vaak blijft de verspreiding van de foto’s die met een smartphone gemaakt worden, beperkt tot Instagram. Daar wil Huawei komaf mee maken met het #cityrenaissance-concept in WIELS.

Martine de Limburg Stirum, Head of Public Relations and Development van WIELS, zegt het volgende over het partnership:

WIELS is blij om Huawei te verwelkomen als nieuwe partner die zal bijdragen aan onze missie van bemiddeling, sensibilisering en vorming via didactische ateliers voor een nieuwsgierig publiek.

Jurgen Thysmans, woordvoerder van Huawei België, vult aan:

De tentoonstelling weerspiegelt de bredere democratisering van fotografie als kunstvorm. Vroeger had je een dure reflexcamera en ettelijke objectieven nodig om een goede foto te maken. Vandaag heeft de gemiddelde smartphone een camera met voldoende beeldkwaliteit om hetzelfde te doen, versterkt door de kracht van AI en machine learning bieden. Dankzij de smartphone worden er nu nog meer foto’s gemaakt dan ooit tevoren en zien we een echte transformatie van onze beeldcultuur. Het resultaat: een creatieve renaissance die we graag willen vatten tijdens drie tentoonstellingen in WIELS.

Spontane foto’s zonder compromis

De eerste tentoonstelling vertelt het verhaal van in en rond de stad in vier verschillende thematische zalen. Onverwachte momenten op straat, strakke composities of sterke zwart-wit beelden, de selectie is heel divers; de enige constante: alle foto’s zijn gemaakt met een Huawei smartphone.

Een van de fotografen waarvan het werk wordt getoond is Bouchta El Dib, een Brusselse leraar van wie de foto’s zijn liefde voor onze hoofdstad ademen.

Ik hou van foto’s die het leven tonen zoals het is. Spontaan en niet geposeerd. Mijn smartphone is daarbij een ideale compagnon. Niemand kijkt op wanneer je op straat je smartphone bovenhaalt om een paar foto’s te nemen. Daardoor kan je je veel vrijer bewegen dan met klassieke camera. Daarnaast zie je vaak de leukste dingen op momenten of plaatsen waar je het niet verwacht en überhaupt geen camera bij de hand hebt. Ook dan is het super om te kunnen rekenen op je smartphonecamera zonder dat je daarvoor een compromis moet sluiten.

Ieders foto vereeuwigd in WIELS

De expo biedt niet alleen een uniek venster op verschillende steden in België maar toont ook het potentieel van smartphones op vlak van fotografie. Huawei wil mensen inspireren om na de expo zelf aan de slag te gaan om dat potentieel ten volle te benutten en unieke foto’s van hun steden te nemen.

Iedereen kan deelnemen: maak simpelweg een foto van je stad met eender welke smartphone en post deze op Instagram met de hashtag #cityrenaissance. Een jury zal zich over de inzendingen buigen en de beste foto’s zullen geëxposeerd worden in WIELS tijdens de volgende expositie. Die vindt plaats van 26 juli tot 9 augustus. Meer informatie over de tentoonstelling en de wedstrijd: www.cityrenaissance.be

###

Over WIELS

WIELS is het toonaangevende Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel, dat een scherp en innovatief tentoonstellingsprogramma presenteert zonder collectievorming. Het doel is om de uitwisseling en reflectie van de impact over kunst in de samenleving te stimuleren, en dat naar alle nieuwsgierige publieken toe. Het centrum ontwikkelt daarvoor 3 kernactiviteiten in het iconische Blomme-gebouw: tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstenaars, opkomende talenten en gevestigde waarden; een internationale residentieprogramma met een focus op innovatie, onderzoek, creatie en ontwikkeling; veelvoudige educatieve sociale activiteiten voor publieksverbreding, sensibilisering, vorming en animatie via didactische ateliers, pedagogische projecten en vormingsseminaries voor de jeugd, senioren, scholen, buurtbewoners, kansarmen, ...

Meer info op www.wiels.org

Contacteer ons
Jurgen Thysmans PR & Digital Marketing Manager, Huawei Belgium
Steven Van de Broek PR Consultant, Weber Shandwick
Jurgen Thysmans PR & Digital Marketing Manager, Huawei Belgium
Steven Van de Broek PR Consultant, Weber Shandwick
Over Huawei Belgium

Huawei is een toonaangevende wereldwijde ICT dienstverlener van netwerkapparatuur, IT oplossingen en consumentenproducten. Het wereldwijde netwerk van Huawei, dat inmiddels wereldwijd 15 R&D centers heeft opgezet, is gebaseerd op 30 jaar ervaring in de telecomindustrie. De producten en diensten van het bedrijf zijn beschikbaar in meer dan 180 landen en daarmee wordt één derde van de wereldbevolking bediend. Huawei Consumer Business Group is een van de drie business units van Huawei met producten zoals smartphones, tablets, mobiele breedbandapparaten, wearables en cloud services. Momenteel is Huawei wereldwijd het op twee na grootste smartphonemerk en is volledig toegewijd aan het leveren van innovatieve technologieën aan consumenten over de hele wereld.

Huawei Belgium
Woluwelaan 2, bus 5
B-1150 Sint-Pieters-Woluwe