Huawei onthult eerste zelfrijdende auto die door AI-smartphonetechnologie zijn omgeving begrijpt

Huawei onthult eerste zelfrijdende auto die door AI-smartphonetechnologie zijn omgeving begrijpt

Maandag 26 februari 2018 — Huawei laat als eerste smartphoneproducent ter wereld een zelfrijdende auto zien die wordt aangestuurd door AI-smartphonetechnologie. Hiervoor is een Porsche Panamera omgebouwd tot een zelfsturende auto, die zijn omgeving niet alleen ziet, maar de situatie van zijn omgeving echt begrijpt. Het ‘RoadReader’-project werd gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. 

Kunstmatige intelligentie

Voor het ‘RoadReader’-project heeft Huawei een Porsche Panamera omgebouwd tot een zelfsturende auto die niet alleen de omgeving kan zien, maar de omgeving begrijpt. Concreet kan de auto onderscheid maken tussen 1.000 verschillende objecten en voor ieder object - een bal, hond, kat of fiets - de juiste actie ondernemen. 

In de praktijk betekent dit dat als een bal op het pad van de auto komt, de auto meteen begrijpt dat hij niet hoeft te wijken. Maar als de auto een kat of een hond herkent zal hij direct actie ondernemen om het dier te ontwijken.

Het 'RoadReader'-project gebruikt de technologie van kunstmatige intelligentie die al in de Huawei Mate 10 Pro aanwezig is en tilt dit naar een hoger niveau.

"Onze smartphone maakt al uitstekend gebruik van kunstmatige intelligentie om objecten automatisch te herkennen. We waren niet alleen benieuwd of we met onze AI-technologie een auto kunnen besturen, maar ook of een auto met onze technologie kan inspelen op onverwachte situaties die in het dagelijks leven voor kunnen komen", zegt Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer van Huawei West-Europa. “In slechts een paar weken tijd hebben we dit al kunnen realiseren. Dit laat echt zien dat de technologie van Huawei het onmogelijke, mogelijk kan maken.”

MWC

Met het 'RoadReader'-project zet Huawei de volgende stap in zelfsturende auto’s door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie; een zelfsturende auto die niet alleen ziet, maar zijn omgeving begrijpt en daar naar kan handelen.

Het ‘RoadReader’-project werd gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. 

Huawei Mate 10 Pro wordt eerste AI powered smartphone om auto te besturen

Jurgen Thysmans PR & Digital Marketing Manager at Huawei Belgium
Steven Van de Broek PR Consultant at Weber Shandwick